Calcium-het-onverwachte-anti-ageing-ingrediënt

Calcium: het onverwachte anti-ageing-ingrediënt

Bij calcium denk je vaak aan een glas melk, kaas of andere voeding zoals groenten die calcium bevatten. Het is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van je botten en je gebit. Het is goed tegen botontkalking, en heeft ook een gunstige werking op spieren, bloedstolling en het vervoer van andere mineralen in je lichaam. Als je de lijn van Bion kent, weet je dat calcium in een aantal van onze producten een prominente plek inneemt. Neem de Vitamine C + Calcium Complex, of de Bio-Essence Nighttime Calcium Complex. Maar waarom is calcium aan deze producten toegevoegd? Wat doet calcium specifiek voor je huid? 

Wat is calcium precies?

Calcium is een mineraal dat bekendstaat om zijn sleutelrol in de gezondheid van botten en tanden, maar het speelt ook een belangrijke rol in de celvernieuwing in de huid. De meeste calcium bevindt zich daar in de buitenste laag. Als je jong bent, worden er nieuwe huidcellen aangemaakt en aangevuld via de natuurlijke huidcyclus. Tijdens die cyclus reizen deze huidcellen naar het huidoppervlak en sterven ze af zodra ze hun bestemming (het huidoppervlak) hebben bereikt. Dode huidcellen verzamelen zich op de huid en laten daar vanzelf los of worden verwijderd door reinigen, scrubben, exfoliants of peelings. Naarmate je ouder wordt, vertraagt het celvernieuwingsproces of de aanmaak van nieuwe huidcellen. Calcium helpt die huidcellen aan te vullen, waardoor het een belangrijk ingrediënt is bij anti-ageing.

 

De wondgenezende en kalmerende functie van calcium

In de huid heeft calcium een wondgenezende functie. De meeste calcium bevindt zich in het stratum granulosum, dieper en oppervlakkiger in de huid neemt de hoeveelheid daarvan af. Als je een wondje hebt, helpt deze calcium in je huid bij de aanmaak van nieuwe huidcellen, en zorgt zo voor een snellere wondgenezing. Maar calcium helpt niet alleen bij de aanmaak van nieuwe cellen, het zorgt er ook voor dat jonge cellen beter kunnen rijpen. in de diepte van de huid zijn jonge cellen nog niet klaar voor de taken die ze moeten uitvoeren als ze verder reizen naar het huidoppervlak. Calcium helpt deze cellen rijper te worden, zodat ze beter zijn toegerust voor hun taken om de huid te beschermen.

In huidverbeterende producten zorgt calcium voor extra celvernieuwing, maar heeft het ook een kalmerend effect. Bij een huid die droog, schilferig of de neiging tot roodheid heeft, helpt calcium om de huid te kalmeren en beschermen. Volgens een studie gepubliceerd in de Annals of Dermatology is calcium essentieel bij het reguleren van je huidfunctie. Zo helpt het je huid te beschermen tegen aandoeningen zoals atopische dermatitis en psoriasis. Dit betekent dat calcium ook een belangrijk onderdeel vormt van je huidbarrière. Die kan namelijk geïrriteerd raken door interne factoren zoals stress en uitdroging of externe factoren zoals vervuiling en agressieve ingrediënten, wat kan resulteren in een droge, slappere huid die vatbaar is voor fijne lijntjes en rimpels.

 

Calcium geeft de huid extra veerkracht

Huidveroudering wordt geassocieerd met het dunner worden van je huid. De huid kan dan meer gaan hangen en in zijn geheel meer gaan verslappen. Het is normaal om zichtbaar dunner wordende, verslapte huid te zien vanaf 55 – 60 jaar, maar bij sommige mensen komt dit al eerder – vooral als het aanbrengen van zonnebrandcrème nooit deel heeft uitgemaakt van je normale huidverzorgingsroutine tijdens je jongere jaren.

Door producten met calcium te gebruiken versterk je de natuurlijke veerkracht van je huid, waardoor deze er steviger uitziet. Calcium lijkt misschien een onverwacht antiverouderingsingrediënt, maar het doet veel van dezelfde dingen voor de huid als voor het lichaam, waardoor je huid beter voorbereid is om de effecten van veroudering tegen te gaan.

 

Calcium in opkomst als huidverbeterend ingrediënt

Calcium kom je als ingrediënt in huidverzorgende of huidverbeterende producten nog niet heel vaak tegen. Dat komt omdat calcium relatief lastig te verwerken is. Om het echt goed te laten oplossen en ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk zijn functie kan uitvoeren voor de huid, is de samenstelling essentieel. Bij Bion ligt de nadruk altijd op uitgekiende samenstellingen van ingrediënten, en is daarom in staat om calcium op de juiste manier toe te voegen in producten. Omdat het zo’n effectief ingrediënt is bij huidveroudering is calcium waarschijnlijk het ingrediënt dat je in de toekomst bij meer merken zult gaan zien.

 

Bions beste huidverbeterende producten met calcium

Door de hele lijn van Bion is calcium een belangrijk ingrediënt. Je vindt het onder andere in deze producten:

Recente berichten

moisturizer

Hoe een goede moisturizer je huid in de winter hydrateert

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. De huid heeft ook een belangrijke barrièrefunctie, wat betekent dat het helpt om vocht in het lichaam vast te houden en om uitdroging te voorkomen.

Aanbevolen producten

Deel dit bericht via:

Email
Facebook
WhatsApp